Βιογραφικό

Είμαι η Πηνελόπη Καραγιάννη Ψυχοθεραπεύτρια, Ψυχαναλύτρια Ομάδας, Coach Θετικής Ψυχολογίας.

Ξεκίνησα την επαγγελματική μου πορεία με μια βαθιά πεποίθηση: ότι ο καθένας αξίζει να βιώνει μια ζωή γεμάτη ισορροπία, ευεξία και αυτοπραγμάτωση. Με αυτό το όραμα, έθεσα ως στόχο να εμπνεύσω και να ενδυναμώσω άτομα, ειδικά γυναίκες, να αναγνωρίζουν και να ξεπεράσουν τα εμπόδια, και να αναδείξουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Η δική μου διαδρομή ξεκίνησε από την επιθυμία να φροντίζω και να υποστηρίζω τους ανθρώπους γύρω μου. Αυτή η επιθυμία με οδήγησε στο να ακολουθήσω σπουδές στη νοσηλευτική, ενισχύοντας το πάθος μου για φροντίδα και υποστήριξη. Ωστόσο, η ανάγκη μου για βαθύτερη γνώση και κατανόηση της ανθρώπινης ψυχολογίας και συμπεριφοράς με οδήγησε να εμβαθύνω στην ψυχοθεραπεία και την ομαδική ανάλυση. Μετά από μια πενταετή  εκπαίδευση, απέκτησα δεξιότητες στον συντονισμό θεραπευτικών ομάδων, στην προσωπική και οικογενειακή θεραπεία. Φυσικά δε σταμάτησα εκεί. Συνέχισα να εκπαιδεύομαι σε πολυάριθμες εκπαιδεύσεις, μεταξύ των άλλων, θετική ψυχολογία, διατροφικές διαταραχές, ψυχοπαθολογία των εφήβων, συμβουλευτική γονέων, συμβουλευτική ΛΟΑΤΚΙ+. Επίσης κατέχω δίπλωμα στις Διαπραγματεύσεις, στο life coaching, στη συμβουλευτική και τον επαγγελματικό προσανατολισμό.

Ως ψυχοθεραπεύτρια και coach θετικής ψυχολογίας, έχω αφιερώσει τα τελευταία 20 χρόνια εργαζόμενη με ανθρώπους, ιδιαίτερα γυναίκες, προσφέροντάς τους τα εργαλεία και τις τεχνικές για να ανακαλύψουν και να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της ζωής τους. Μέσα από προσεκτικά σχεδιασμένα προγράμματα και σεμινάρια, βοηθάω τους συμμετέχοντες να ενδυναμώσουν την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή τους, να διαχειριστούν το άγχος και το στρες, και να βελτιώσουν τις διαπροσωπικές τους σχέσεις.

Οι υπηρεσίες μου περιλαμβάνουν ατομικές και ομαδικές συνεδρίες, ομαδικά εργαστήρια, καθώς και online προγράμματα και σεμινάρια. Είμαι πεπεισμένη ότι η θετική αλλαγή ξεκινά από την εσωτερική μας δύναμη και την αυτογνωσία, και η αποστολή μου είναι να προσφέρω τις γνώσεις και τις δεξιότητές μου για να καθοδηγήσω τους ανθρώπους σε μια ζωή πιο γεμάτη και ικανοποιητική.

Στο τέλος της ημέρας, η αληθινή μου ικανοποίηση προέρχεται από την παρακολούθηση της ανάπτυξης και της εξέλιξης των ατόμων που υποστηρίζω. Η πορεία μου είναι αφιερωμένη στο να φέρνω φως στις ζωές των ανθρώπων και να τους ενθαρρύνω να ακολουθούν τα όνειρά τους, ανακαλύπτοντας το δυναμικό και τη μοναδικότητα που κρύβουν μέσα τους.