Βιογραφικό

Είμαι η Πηνελόπη Καραγιάννη Ψυχοθεραπεύτρια, Ψυχαναλύτρια Ομάδας, Life Coach.

Από το 2004 είμαι ψυχοθεραπεύτρια και Life Coach και από το 2009 διατηρώ τον επαγγελματικό χώρο Εξελίσσομαι (Εργαστήρι Προσωπικής & Οικογενειακής Ανάπτυξης & Θεραπείας), που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας.

Από μικρή μου άρεσε να φροντίζω τους ανθρώπους, να τους ακούω, να είμαι δίπλα τους. Έτσι πήρα το πρώτο πτυχίο μου στη νοσηλευτική με γνώμονα τη φροντίδα. Ούσα ανήσυχο πνεύμα ωστόσο, κι ενώ δούλευα σε εξαντλητικά ωράρια σε δημόσια νοσοκομεία αλλά και μητέρα τριών μικρών ακόμα παιδιών αποφάσισα να ασχοληθώ με τη μεγάλη μου αγάπη: την ψυχική φροντίδα. Σε αυτό με έσπρωξε ακόμα περισσότερο και μια προσωπική απώλεια, μέσω της οποίας κατάλαβα ότι αν θέλω κάτι τώρα είναι η ώρα, όχι αύριο, ή μεθαύριο.

Έτσι παρακολούθησα την 5ετή μεταπτυχιακή εκπαίδευση Ψυχαναλυτών Ομάδας, του Ινστιτούτου Ομαδικής Ανάλυσης Αθηνών, το οποίο περιλαμβάνει κλινική άσκηση σε Ψυχοθεραπευτική Κοινότητα, συντονισμό αναλυτικών ομάδων, συμμετοχή στο τμήμα Θεραπείας Παιδιών και Οικογένειας και εποπτεία των θεραπευτικών δραστηριοτήτων όπως προβλέπεται από την ΕΕΨΕ. Φυσικά δε σταμάτησα εκεί. Συνέχισα να εκπαιδεύομαι σε πολυάριθμες εκπαιδεύσεις, μεταξύ των άλλων, θετική ψυχολογία, διατροφικές διαταραχές, ψυχοπαθολογία των εφήβων, συμβουλευτική γονέων, συμβουλευτική ΛΟΑΤΚΙ+. Επίσης κατέχω δίπλωμα στις Διαπραγματεύσεις, στο life coaching, στη συμβουλευτική και τον επαγγελματικό προσανατολισμό.

Πραγματοποιώ ατομικές και ομαδικές συνεδρίες ψυχοθεραπείας, ομάδες αυτογνωσίας και βοηθώ ενήλικες να επιτύχουν τους στόχους τους, την προσωπική τους εξέλιξη και θεραπεία. Έχω διοργανώσει πλήθος σεμιναρίων σχετικά με την προσωπική ανάπτυξη και επικοινωνία.